Jemný olej pro studenou i teplou kuchyni Olej lze použít jak ve studené kuchyni do salátových dresinků, pro výrobu majonézy, tak v teplé kuchyni k dlouhému vaření, smažení, pečení i k fritování. Je hojně používán v Japonsku, Korei, USA a Thajsku pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Při smažení za vysokých teplot se nepřepaluje tak rychle jako jiné oleje. Obsahuje složky mající potencionální význam pro dietu a zdraví.
Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina, téměř bez vůně
Bod tuhnutí: cca −7 °C
Relativní hustota: při 20 °C, 0,916 g/cm³
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 42 %, linolová (C18:2) cca 36 % a palmitová (C16:0) cca 16 %; vitamíny, lecitin
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné oleje a másla |
---|---|
Distribuce: | EU |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení