Proč pes klepe hlavou?

usiblog

Pokud pozorujete, že váš pes velmi často klepe hlavou, nebo si dokonce uši otírá o zeď, může se jednat o zánět a to je opravdu závažný problém.

Ještě předtím než se dostanete k veterináři, můžete pejskovi poskytnout první pomoc doma.

IMG_5316

Pro jemnější použití a nebo jenom umytí ušního boltce od špíny používám Hy-Neutral nebo Hy-Insi. Mycí olej si naředím s vodou podle návodu a opět nanesu na vatový tampón. Ani v jednom případě by se neměl dostat přípravek do zvukovodu (vnitřní části ucha).

Další pro nás zajímavou částí ucha je zvukovod. To je ta část ze které by nemělo rozhodně nic vytékat, kloktat v uchu, atd.

Jestli Váš pes netrpí žádnými problémy s uši. Je nejlepší péči o uši nepřehánět. Můžete samozřejmě umýt bahno z boltce, ale do zvukovodu v případě zdravých uší nic nekapejte. Ucho Vašeho psa nic víc nepotřebuje .

Já musím psovi dopřát pravidelnou péči i o zvukovod. Zde jsem vyzkoušela velké množství přípravků. Musím říct, že boj o to dostat psovi něco do uší byl pak již frustrující. Usídlila jsem na kapkách Fauna Otis, které používám jako prevenci 1-2 týdně. Dají se použít i proti svrabu.

Kapky Candiear je vhodné použít, když Váš pejsek trpí zánětem v důsledku kvasinkových infekcí.

Přípravky jsou schválené veterinární správou a bez chemických látek.

Pokud je stav vážný, je nutné vyhledat veterináře, který předepíše léčbu antibiotiky.

Máme jednu fenu, která trpí  chronicky na uši. Péče o její uši musí být pravidelná, ale nesmí být přehnaná. Je velice těžké najít kdy je to hodně a kdy málo. Jakmile péči zanedbáme, již má problémy a uši jsou pro ni bolestivé.  Vše také záleží na počasí (vlhko, vedro)

 Fauna Otis - pro koupající pejsky, svrab tedy původce ušního svrabu zejména u koček, roztoč STRUPOVKA UŠNÍ (Otodectes cynotis).
 Příznakem je silné svědění a ušní maz vzhledu „kávové sedliny“

Candiear - výskyt kvasinkové infekce (ve zvukovodech je projevem produkce tmavě hnědého, zapáchajícího mazu)

dozvědět se více(1)