Sójový olej lzt Karel Hadek

Neohodnoceno
Značka: Karel Hadek

Rostlinný olej s širokým využitím,  používáme při přípravě, úpravě, dochucení pokrmů, přidáváme do salátů, zálivek.

Dostupnost Skladem
482 Kč
Sójový olej lzt Karel Hadek
Neohodnoceno
Značka: Karel Hadek
Olej může byt použit v teplé kuchyni na jakékoli úpravy, uchová si přírodní nutriční látky a přirozenou chuť. Ve studené kuchyni se dá použít do zálivek na saláty nebo pro přípravu dresinků. V teplé kuchyni je vhodny i k dušení s vodou. Byvá velmi lehce stravitelny. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E a K, draslík, železo, fosfor a aminokyseliny. Je známy pro vysoky obsah přírodního lecitinu.

INCI: Glycine soja Oil 
Fyzikální vlastnosti: slabě žlutá olejovitá kapalina bez vůně
Bod tuhnutí: cca -13 °C
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,923 g/cm3
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 59 %, olejová (C18:1) cca 23 %, palmitová (C16:0) cca 9 %, linoleová (C18:3) cca 4 % a arachová (C20:2) cca 1 %; vitamíny A, E, lecitin

Použití

Dle vlastního uvážení používáme při přípravě, úpravě, dochucení pokrmů, přidáváme do salátů, zálivek.

Skladování

Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

Varování

Tento produkt není určený na léčbu jakékoliv nemoci. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin, herbáře, nebo na našem Blogu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rostlinné oleje a másla
Distribuce: EU