Použití přípravků s antiparazitními účinky

kliste

Když paraziti stále útočí!

AROMATERAPIE FAUNA nabízí několik přípravků, které vám mohou pomoci v boji proti parazitům. Jejich aplikace je velice jednoduchá a díky složení éterických olejů i šetrná k nám a zvířatům.

Už nemusíte kontrolovat, zda je přípravek vhodný i pro kočky nebo při kontaktu s malými dětmi, jako se prodávají různé chemické preparáty. 

Ochrana před vnějšími parazity:

HY-FLEA – mycí olej obsahující éterické oleje s odpuzujícími účinky proti blechám a ostatním druhům hmyzu, působí jako akaricid, který hubí klíšťata. Díky éterickým olejům z tymiánu, růžové palmy a litsey cubeby příjemně provoní srst. Použití: 5-10ml mycího oleje smíchejte ve 100ml vody a aplikujte do hodně mokré srsti. Při rozsáhlém zablešení aplikujte denně.

HY-INSI – obsahuje éterické oleje, které odpuzují klíšťata, blechy, vši a ostatní dotěrný hmyz. Repelentní účinky má díky složení eukalyptu, tymiánu, hřebíčku, bazalky a citronové trávy.

FAUNA SPOT – podporuje účinky mycích olejů, odpuzuje veškeré parazity, působí cca 3. týdny, podporuje fyziologickou funkci pokožky a obranyschopnost organismu. Použití: pár kapek (cca 10 kapek na 10kg váhy) vmasírujte do míst se zvýšeným krevním řečištěm (uši, krk, břicho, slabiny, kořen ocasu), pokud psa koupete častěji, doporučujeme aplikovat 1/3 dávky.

GELSINEX – odpuzuje parazity, má repelentní účinky a provoní vám prostor díky sladké růžové palmě, skořici, hřebíčku a badyánu, osvěží citronelou. Podporuje nervovou stabilitu, stimuluje při vyčerpání. Použití: Směs aplikujte pouze na obojek nebo postroj, doporučujeme smíchat s mycím olejem.

REPELIN – směs s jemnou bylinno-citrusovou vůní, která díky tymiánu, rozmarýnu odpuzuje hmyz a působí proti parazitům. Vhodný po výcviku, vypětí, zklidňuje dýchání a posiluje koncentraci. Použití: Směs nakapejte na obojky nebo postroje. Doporučujeme aplikovat i do difuzérů na provonění prostoru.

TROPFINOL – obsažené složky vykazují antiparazitní a repelentní účinky, příjemně vonící po bazalce, tymiánu a rozmarýnu. Působí nejen proti parazitům, ale mírní nervozitu, posiluje imunitní systém, stimuluje, inspiruje, vhodné při zvýšené aktivitě, kdy podporuje funkci plic. Použití: Vhodné přímo na postroj nebo obojek. Díky repelentnímu účinku můžete nechat působit v místnosti i proti otravnému  hmyzu.

ANTIPARAZIN – směs z levandule, eukalyptu a tymiánu odpuzuje parazity žijící v srsti a kůži, Použití: Pokud směs (6-9 kapek) smícháte s přípravkem

FAUNA LECITOL N (10ml) nebo jojobovým olejem, můžete ji vmasírovat do srsti. Přímo aplikujte pouze na obojek nebo postroj.

INSEKTIN – směs s možnými repelentními účinky odpuzuje hmyz a parazity, kteří se usídlují v srsti zvířat. Příjemně voní, osvěžuje a uklidňuje. Použití: Buď přímo do srsti, ne na kůži, lze smíchat s jojobovým olejem nebo vmíchat do FAUNA LECITOL N.

INSI SPRAY – lze používat jako repelent těsně před procházkou, hubí roztoče, vhodné kombinovat s ostatními přípravky, šetrný u štěňat, březích a kojících fen, díky příjemné vůni tymiánu, cedru a lavandinu osvěží mokrou srst. Použití: nejlépe před procházkou do srsti a na oblečení, dětem na tábory a do přírody.

 

Dezinfekce prostoru:

FAUNA DESINF – vhodný k aplikaci na pelíšky, koberce, sedačky, škrabadla, klece a boudy, kde se zvíře pohybuje. Obsahuje éterické oleje z tymiánu, čajovníku, hřebíčku a levandule. Ničí bakterie, plísně, roztoče a díky hřebíčku tlumí i bolest. Použití: 2x týdně postříkejte dané místo a překryjte folií, která zvýší jeho účinek.

AROMA SANITOL – dezinfekční přípravek a čistič vhodný pro omývání velkých ploch. Použití: 1-2 polévkové lžíce na 5 litrů vody

 

Ochrana před vnitřními parazity:

PAPENDO – dietetický veterinární přípravek vhodný k podpoře trávení, pomáhá při napadení vnitřními parazity, usnadňuje detoxikaci organismu. Ideálním doplňkem pro malá zvířata, snižuje hladinu cholesterolu, působí jako antibiotikum a antimykotikum.

ENDOPARAZIN – směs éterických olejů s charakteristickou česnekovou vůní s možnými antiparazitárními účinky, vhodná pro větší zvířata

Proti parazitům ve střevech: aplikujte 1 kapku na 7kg hmotnosti do granulí nebo želatinové tobolky 1x denně po dobu 10 dní, pak týden přestávka

Při detoxikaci dýchacích cest: pár kapek nakapejte na kousek chleba, při metabolismu éterických olejů dochází k vylučování i plícemi, působí proto i v tomto orgánu

*článek převzat od českého výrobce a dodavatele ze stránek: www.aromafauna.eu

klistě