Psí tlapky, jejich péče a néjen o psí tlapky…

Psí tlapky jsou tvořeny metakarpálním polštářkem a prstními polštářky. Tyto polštářky jsou vyrobeny z tuku pod silnou hrubou vrstvou kůže, která chrání před zraněním a oděrem. Některá plemena mají pátý dráp vedle karpálního polštářku, který je v některých případech odstraněn ve štěněcím věku, aby se zabránilo zachycení a potencionálnímu zranění.

Polštářky chrání kosti a klouby tím, že tlumí náraz a poskutují izolaci proti extrémním teplotám. Pomáhají psovi v drsném terénu. Chrání tkáně uvnitř tlapky a jsou proto velmi důležité pro jejich pohodu.

Pár tipů jak udržet zdravé tlapky Vašeho domácího mazlíčka.


Dělejte Vašemu mazlíčkovi pedikůru

Drápy Vašeho psa by se při chuzi měly jen stěží dotknout země. Hlasitě klikající dráby jsou znamením, že musíte dráp ustřihnout.packa popis(2)

Zastřihněte chlupy mezi tlapkami

Zacuchané chlupy mezi tlapkami do kterých se může zaplést nečistota. Abyste tomu zabránili, rozčesejte chlupy mezi polštářky a případně je zastřihněte.

Hydratujte polštářky a zabraňte tak praskání

Vyberte si ty, které jsou vyrobeny speciálně pro psy, protože zvlhčovače pro člověka mohou změkčit polštářky a způsobit zranění. Požádejte svého veterináře, aby doporučil dobrý krém na polštářky.

Úraz na tlapce

Pokud se Váš pes pořeže na jednom ze svých polštářků, budete muset použít první pomoc. Začněte očístěním řezu antibakteriálním mytím, desinfekcí a následně krémem.

U některých psů to není snadné, ale je důležité udělat maximum pro to, aby Vás mazlíček zůstal zdravý.

 

Jaké přípravky používám a co doporučuji?


Na regeneraci jsou výbornými pomocníky tyto. Využijete je celoročně.

Fauna Pads - Profesionální zátěžová mast na tlapky, otlaky kloubů, tvrdé paty. Výborná ochrana na tvrdý sníh, nasolené chodníky, rozpálený asfalt, nárazovou zátěž. Balzám je vhodný jako ochrana pokožky a pacek při extrémní zátěži jako např. caniscross, agility. Zákazníci je velice rádi používají na sebe na spálená místa od slunce či jako jelenní lůj 

Hy Wash Pads – Mytí tlapek s regeneračním účinkem. Mycí olej s dezinfekčními účinky na lidské ruce i zvířecí tlapky po procházce. Umyje nečistoty z tlapek a ochrání před vlivy počasí v zimě i v létě. Příjemně voní a pokožka zůstává vláčná.

Při zranění používám tyto a to néjen na zvířata, ale i na své děti. Dezinfekce příjemně voní a neštípe. Může se dát přímo na ránu! Hojivá mast je naprosto famózní.

Fauna Desinf - Dezinfekční prostředek proti parazitům, plísním a virům. Vhodné k ošetření mokvavých ran, pelíšků, terárií, klecí, voliér, hraček i porodních beden. Rychlá, snadná a hlavně šetrná dezinfekce bez rizik, která neštípe. 

Help Balzam - Hojivá mast na ošetření zánětlivých ran, furunklů, k masážím jizev po operacích, ošetření bradavek kojících fen.

 

packy